OPREMA

»

SKIJE

08.08.2009.      

Autor: Denis FliderUstupio: No. 2 planet sport d.o.o. E-mail: atomic@planetsport.hr  

Atomic Race ST (09/10)

"Race" karakteristike s dinamikom rekreativnih skija...

Testirani model: 163 cm, r = 11.5 m
Sidecut: 127.5-72-110
Dostupne visine: 149, 156, 163, 170 cm

-.--.-Model ST dio je Atomicove Race serije. Radi se o klasičnoj slalom skiji koja svojim dizajnom prati liniju cijele serije. Na bijeloj podlozi velikim crvenim slovima ispisan je Atomic, a razlika u modelu uočava se u dva slova (ST) ispisana u žutoj boji u nastavku oznake "race". Zapravo, Atomic već neko vrijeme u dizajnu svoje race serije koristi svoj prepoznatljiv stil, svake se godine rade samo male kozmetičke promjene.

Model ST ima najširi sidecut u race seriji. To je ujedno i najslabiji slalomski model. Skije iz race serije imaju potpuno novu jezgru. S obzirom da je ST model light verzija race skije po svojim karakteristikama i dinamici, isto je uvjetovano i po sastavu same jezgre. Dok je većini modela iz race serije jezgra sastavljena u potpunosti od drveta, ST model ima jezgru od ekspandiranog PVC-a (Densolite core). Za razliku od ostalih modela u race seriji koji koriste PowerBridge tehnologiju integrirane ploče, ST model koristi Smarttrack tehnologiju integrirane ploče i vezova koji daju izvanrednu kontrolu pritiska na skiju i odlično držanje rubnika. Skije sadrže i Fusioncore Sidewall tehnologiju koja omogućava precizno hvatanje rubnika, na osnovu čega skija ima maksimalnu kontrolu, okretnost i torzijsku krutost. S obzirom na navedene tehnologije skije su namijenjene i skijašima/skijašicama manje tjelesne težine jer im primjena materijala olakšava maksimalno korištenje svojstava skije. Vezovi za navedeni model su Atomic XTO 10 ili XTO 12.

Skije ST su prvenstveno namijenjene za vožnju kratkih zavoja. Lagano se stavljaju na rubnike i umjereno su agresivne pri ulasku i izlasku iz zavoja. Određenom dozom agresivnosti pokazuju svoju pripadnost slalom race seriji. Odlično se snalaze na tvrdoj podlozi, okretne su, stabile i mirne. Dozvoljavaju i agresivniju vožnju po rubnicima, što znači da će vas skija pratiti ukoliko pustite brzinu. Stavljanjem na rubnik i puštanjem brzine skije ne popuštaju, ali istovremeno trpe pogrešku i dozvoljavaju popravak. Ovdje dolazi do izražaja njihova struktura koja je puno fleksibilnija nego što je na drugim Atomic race modelima. Skije omogućavaju i vožnju dužih zavoja. Ukoliko ih vozite na rubnicima na tvrdoj podlozi, pokazuju slične karakteristike kao i kod kraćih zavoja, ali treba voditi računa da je ipak riječ o slalomskom modelu visine 163 cm i da ne treba tražiti previše. Iznenađujuće, pri vožnji kratkih zavoja po mekanom i razrovanom snijegu vrlo su lagane za upravljanje i okretanje te u potpunosti dolazi do izražaja sama fleksibilnost i tvrdoća skija. Međutim prilikom vožnje dugih zavoja, zbog svega prethodno navedenog, u istim uvjetima skija pokazuje nesigurnost i dosta podrhtavanja (laganog uvijanja).

-.--.-S obzirom da je ST fizički i po svojim karakteristikama najlakši race model u Atomicovoj seriji, dozvoljava izlet izvan piste, no skija je isključivo namijenjena vožnji po stazi.

ST je odličan izbor za sve skijaše koji aktivnije ulaze u svijet kratkih zavoja, za sve srednje skijaše i one malo naprednije koji žele svoje brzo vijuganje tehnički dovesti do savršenstva te za sve one koji su lakše tjelesne građe, a do sada zbog tjelesnih predispozicija i tvrdoće race modela nisu mogli u potpunosti uživati u njima. Bez obzira bila staza tvrda, mekša ili malo razrovana, ST model  je skija s kojom možete provesti cijeli dan na stazi i uživati u kratkim zavojima iz spusta u spust.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 227967
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr