OPREMA

»

SKIJE

23.08.2013.      

Autor: Majda Gregorović Čolović

Ustupio: Amer Sports Austria GmbH, podružnica Slovenija
www.amersports.commiha.krizaj@amersports.com

 

Atomic Cloud Nine (13/14)

Svestrana ženska skija pogodna za sve uvjete na stazi.

Testirani model: 156 cm, r = 11 m
Sidecut: 127,5-74-104
Dostupne visine: 142, 149, 156, 163

 

-.--.-Atomic Cloud Nine u sezoni 2013/14. dolazi u tehnološki neizmijenjenom obliku te u, za ovaj model, već prepoznatljivoj crnoj boji. Ako vam kojim slučajem izgled ove skije i nije toliko privlačan, njene karakteristike bi svakako trebale biti, jer je ovdje riječ o skiji pri vrhu Atomicove ženske linije rekreativnih skija namijenjenih za skijanje po uređenim stazama.

Cloud Nine se, poput i ostalih skija iz Cloud serije, proizvodi u piste rocker konstrukciji, odnosno 90% skije je tradicionalni camber, a 10% rocker, odnosno vrhovi skija su odignuti od tla. Prvi dojam, kada stanete na skiju, mogao bi biti da je skija zapravo kraća nego što je u stvarnosti i zato ćete njome s lakoćom nizati brze kratke zavoje. S druge strane, čim je postavite na rubnik osjetit ćete njegovu punu dužinu i stabilnost u carving zavojima. Također, budući je Cloud Nine nešto šira od ostalih skija drugih proizvođača u istoj klasi, možda ćete pomisliti da bi mogla "zapinjati" za podlogu ili nakupine snijega na stazi, ali opet, zahvaljujući rocker tehnologiji, te potencijalne poteškoće su eliminirane.

Ova skija namijenjena je naprednijim rekreativkama te, kao što je već ranije spomenuto, namjena joj je 90% za stazu, te 10% off piste a, s obzirom na njenu širinu, mogla bi vas bez problema "zavesti" i da je isprobate na tih 10%. Na žalost, na testu je nismo imali prilike isprobati na off piste terenima, ali zato na stazi - opći dojam je vrlo dobar.

S ovom skijom pod nogama jednostavno ne morate brinuti o tome kakvi će biti uvjeti na stazi tijekom dana, jer ona na svim podlogama funkcionira dobro. Čak i na tvrdoj, zaleđenoj podlozi i strmijem terenu uz umjerenu brzinu isporučuje solidne performanse i ne proizvodi pretjerane vibracije koje vas mogu izmoriti. Ali čim staza malo "popusti" možete si dati mašti na volju - ova će skija izvesti sve što zamislite. Kratki zavoji, srednji, dugi zavoji, sporije ili brže, plava ili crna staza, sasvim svejedno, izbor je vaš, a Cloud Nine vam omogućuje da sve prođete bezbrižno. Najveći gušt na ovoj skiji ipak predstavljaju carving zavoji malo većeg radijusa a, naravno, možete si dati oduška i pri dodavanju brzine, no samo do određene granice, jer ipak se radi o rekreativnoj skiji.

Cloud Nine vas svojim performansama neće odvesti u skijaško "sedmo nebo", ali i "deveti oblak" je prilično visoko. U svakom slučaju, zadovoljstvo je zagarantirano.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 129979
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr