OPREMA

»

SKIJE

28.01.2005.      

Autor: Željko Mihalić 

Atomic Beta Race 9'20 (01/02)

Nekadašnji visoki rekreativni model ipak je dospio na naš test.

Testirani model: 180 cm, r = 20 m
Dostupne visine: 160, 170 i 180 cm

S obzirom da se radi o nešto starijem modelu, točnije generaciji skije 01/02, ipak nije naodmet napisati dojmove o spomenutom modelu, jer ih možda ipak netko poželi kupiti, vjerojatno kao polovne.

Atomicova serija 9 je u sezoni 01/02 bila gotovo najjači rekreativni model, tek jednu stepenicu ispod legendarnih natjecateljskih desetki, koje je predstavljala nadaleko poznati crveni model Hermann Maier 10'22, čiji su današnji nasljednici GS 9 i GS 11.

Skije su napravljene za onog tko zna što bi s njima, za današnje pojmove sa povećim radijusom, 20 m na visinu od 180 cm, sa Hyper carbon sistemom prijenosa pritiska na rubnike.

Dosta tvrda, ali i super stabilna, odgovara joj svaka podloga, čak i meki snijeg zahvaljujući relativno manjim razlikama u gabaritima vrha struka i repa, nego što smo navikli kod up-to-date modela, pogotovo slalomske orijentacije. Skija je izvanredno brza, a najviše voli veće zavoje, slalomska joj je orijentacija slaba strana. Zbog svoje relativno velike tvrdoće, dosta joj problema zadaju i tvrđi hupseri, ali zato led podnosi odlično.

Miješanje stilova joj nije problem, i opraštanje pogrešaka pri vođenju skije kroz zavoj. No, inicijacija zavoja nije baš jednostavna i trebat će osim snage i dostatna količina tehnike.

Skije dolaze sa platom koja ima predugradnju za charger tip veza, odnosno Atomic device vezove.

Dobar izbor za skijaša koji je orijentiraniji na stazu, ali voli otići i izvan nje, a još nije totalno pomiren sa primjenom carving tehnike. No, nikako nije optimum za početnike, pogotovo one manje korpulentne i snažne. Nikako izbor za pretencioznog hyper carvera.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 251574
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr