OPREMA

»

SKIJE

01.07.2008.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: No. 2 planet sport d.o.o.
E-mail: atomic@planetsport.hr
 

Atomic Drive 9 Titan (08/09)

Novi allround model iz Atomic redova, namijenjen ugodnom skijanju po stazi.

Testirani model: 164 cm, r = 16,5m
Sidecut: 110-70-96
Dostupne visine: 148, 156, 164, 172, 180 cm

Rekreativci i ljubitelji ugodne i ne preagresivne vožnje po uređenim stazama, nakon godinu dana pauze, došli su nazad na svoje. Nakon što je prošle godine ukinuta vrlo uspješnja serija Izor modela, rekrativci željni allround modela morali su birati nešto iz SX, Nomad ili Metron serije. Tu prazninu ove je sezone upotpunio Drive, na uštrb Metron serije koja više ne postoji.

Drive modeli, baš kao i prethodnik Izor, namijenjeni su isključivo za vožnju po stazama. Za razliku od Izora, poboljšani su novitetima koji će skijanje učiniti još jednostavnijim i ugodnijim. Prvenstveno je tu U-Turn, umetak ispred prednjeg dijela veza, kojemu je zadatak upijati neugodne vibracije, te ih preusmjeravati umjesto u skijaške cipele, nazad u skiju. Ovisno o materijalu izrade ovog noviteta, Drive modeli imaju drugačiju oznaku - tako ovaj modelu sebi nosi naziv "titan", za razliku od Drive 11 modela u kojem je U-Turn izrađen od karbonskih materijala. Aluminijski stabilizatori produžetak su koji pomaže prenošenju vibracija, te dodatnom stabiliziranju skije.

Gabariti ovog modela slični su ostalim modelima takve namjene - vrh i rep skije nisu previše naglašeni, a struk od 70mm nešto je širi nego na natjecateljski orjentiranim modelima. Rezultat je skija koja će lagano prolaziti i po stazama koje su već izvožene, a radijus od 16m garantira stabilnost u svim oblicima vožnje, pa čak i ako još niste savladali carving tehniku.

Baš kao i prethodnici ove serije, i Drive 9 vrlo jednostavno i bez puno truda ulazi u zavoje, te je skija mirna i poslušna. Na njoj se jednako lako mogu izvoditi i dugi i kratki zavoji, te je po tome idealan odabir za rekreativce koji ne vole divlju vožnju. Ukoliko je dobro naservisirana i na ledu će držati dobro i sigurno provesti vlasnika do dna padine. Iako joj ni mekani ili svježi snijeg nisu problem, ova je skija ipak namijenjena uredno popeglanim i ne pretvrdim stazama - upravo onakvim kakve većina rekreativnih skijaša voli. Ukoliko moramo uspoređivati s Izor skijama, ovaj model vrlo je sličan i u rangu je Izora 7:5, no baš kao i kod Drive 11 modela, prisutan je osjećaj da je Drive serija puno pitomija i manje "sportski" nastrojena od Izor "jurilica", kakav je primjerice bio Izor 9:7

Drive 9 dolazi u širokom rasponu visina, od 148 pa sve do 180 cm, što bi trebalo zadovoljiti široki spektar ciljane publike. Vezovi su standardno 4tix, a sudeći po prethodnim iskustvima iz naših dućana, vrlo vjerojatno će ga sve trgovine naručivati s slabijim vezom DIN skale 3-10. Kod ovog modela takav izbor je i logičan, jer je skija definitivno prelagana za ljude velike tjelesne mase.

S obzirom da je riječ o drugom po jačini modelu, za ovu skiju ne treba biti vrhunski znalac, niti imati pretjerano dobru kondiciju. Ipak, nije namijenjena početnicima i slabijim rekreativcima, pa njima sugeriramo da se odluče za modele 5 ili 7. Skijate li rekreativno, tek poneki vikend ili samo standardnih tjedan dana, a pri tom tražite ugodnu skiju koja neće uzrokovati upalu mišića te nemate ambicija juriti stazom, ovo će biti odličan izbor za vas. Također, s obzirom da takvih upita zna biti često, ovaj model bi bio idealan za one koji još uvijek nisu zamijenili stare "ravne daske", a već su u godinama kada ne žele vratolomije na stazi, već skiju koja će im pružiti užitak, dozvoliti skijanje i starim tehnikama, te ih jednostavno uvesti u novi svijet lakšeg skijanja carving načinom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 259407
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr