OPREMA

»

SKIJE

12.06.2006.      

Autor: Tomislav MatošinUstupio: TČT d.o.o. Veprinačka 16 Zagreb tel: 01 3632 944 

Blizzard Speed Carve GSC (06/07)

Blizzardov model, GSC koji smo imali prilike testirati, je najslabiji u Speed Carve klasi, koja je namijenjena naprednim rekreativcima koji žele isprobati i ponešto od natjecateljske tehnike.

Testirani model: 170cm, r = 17,5m
Sidecut: 108 – 66 – 94
Dostupne visine: 163, 170, 177 cm

Za sezonu 2006/07, Blizzard je preimenovao ovu klasu skija iz Race Carve u Speed Carve. Dizajn skija i nije se puno promijenio u odnosu na prošlu sezonu, a prepoznatljivost joj daje crvena boja koja prevladava na sva četiri modela u Speed Carve klasi. IQ tehnologija je postala standard u Blizzardovim skijama, dok je magnezijsko ojačanje drvene jezgre postala odlika jačih modela. U ponudi, skije dolaze s ugrađenim Markerovim (neka vas Blizzardov logo ne zbuni) IQ 4.12 vezovima. Već po predugrađenim vezovima može se zaključiti da je ovaj model predviđen za bolje skijaše te agresivniju vožnju.

Skiju smo imali prilike testirati praktično u svim uvjetima, te možemo zaključiti da se najbolje ponaša na uređenim ali ne pretvrdim stazama. No, moramo priznati da smo očekivali više od ovoga modela. Na tvrdim stazama skija je vibrirala više nego smo očekivali, te je samim time postala teže upravljiva. Na blago razrovanom tvrdom terenu više smo se borili da ostanemo na skijama nego li smo skijali. Iako je ova skija, prema proizvođaču, namijenjena za dobro uređene staze, zbog GS vokacije očekivali smo da će ipak biti upotrebljiva na tvrđim i razrovanim stazama.

No, na uređenoj i mekšoj stazi iz skije možete izvući njen maksimum. U takvim uvjetima skija je plovna i na rubove se prebacuje bez prevelikog utroška energije. Paralelne zavoje ćete izvoditi s lakoćom, te će vas sama skija tjerati da vozite brže i dinamičnije što je odlika natjecateljske veleslalomske tehnike. Zbog mase skije, koja nije velika, preko grba i neravnina skija će jednostavno prelaziti, a nećete imati problema s kontrolom ni prilikom vožnje po raskvašenom snijegu (juhi). Iako je skija lakša, zbog njene visine, kratki slalomski zavoji oduzimat će vam dosta snage. Još jedno iznenađenje doživjeli smo prilikom spusta ravno gdje je skija bila iznimno nemirna i ukoliko želite zadržati smjer, morate dobro paziti na raspored težine jer će vas i minimalno postavljanje rubnika na snijeg odvesti u stranu.

Ukoliko ste dugogodišnji skijaš, te vam je već dosta klasičnog rekreativnog skijanja, a niste raspoloženi niti za vožnju izvan staze, možda će vam se svidjet proučiti natjecateljsku tehniku i onda je ova skija pravi izbor za otkrivanje tajni veleslalomske tehnike i dinamičkih paralelnih zavoja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 249747
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr