NATJECANJA

»

SKIJANJE

02.12.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Beaver Creek VSL (m): Ligety svijet za sebe, Ivica 13.

Tedu Ligetyju (USA) na domaćem terenu vrlo uvjerljivo dvoboj dvojice prošlosezonskih veleslalomskih pobjednika Beaver Creeka. Ivici Kosteliću drugi najbolji rezultat na veleslalomima na ovom američkom skijalištu.

Ted Ligety uvjerljivo je slavio na prvom veleslalomu sezone u Söldenu (AUT). A vrlo uvjerljivom prednošću i u Beaver Creeku je na za sebe domaćem snijegu pokazao da mu u trenutnoj veleslalomskoj formi ostatak svjetske konkurencije nije baš niti nimalo blizu.

Već prvu vožnju Beaver Creeka Ligety je okončao sa 78 stotinki sekunde prednosti u odnosu na najbližeg pratitelja, ujedno i skijaša koji je s njime u Beaver Creeku prošle sezone podijelio po jednu veleslalomsku pobjedu, Marcela Hirschera (AUT). A u konačnici utrke zbrojena razlika opet se popela na gotovo nevjerojatnih 1.76 (!) sek. prednosti u odnosu i na kraju utrke drugoplasiranog Hirschera.

Treće mjesto na utrci, nakon trećeg mjesta i prve vožnje, u konačnici je uspio zadržati Davide Simoncelli (ITA). Aksel Lund Svindal (NOR) fenomenalan je niz nastupa u Sjevernoj Americi zaključio skokom sa 17. pozicije prve vožnje na konačnu 6. poziciju utrke, dok su svoja mjesta nakon prve vožnje, kada su bili četvrti odnosno peti, u konačnom poretku utrke zamijenili Alexis Pinturault (FRA) i Manfred Mölgg (ITA). Mölgg je utrku u konačnici završio na četvrtom, a Pinturault na petom mjestu.

Ivica Kostelić na današnjem je veleslalomu Beaver Creeka dohvatio svoj drugi najbolji veleslalomski plasman karijere na ovom skijalištu. Nakon što je 2008. godine bio osmi, Ivica se danas mora zadovoljiti završnom 13. pozicijom.

13. poziciju Ivica je imao već nakon prve vožnje, kada je za Tedom Ligetyjem zaostao za 2.44 sek. U drugoj vožnji ta je pozicija potom uspješno i 'obranjena', uz završnih 3.65 sek. zaostatka u odnosu na pobjednika utrke. Zbrojeno vrijeme pobjednika u konačnici je iznosilo 2:25.59. A vrijeme Ivice Kostelića 2:29.24.

Kao i u dva prethodna dana, Beaver Creek i Sjeverna Amerika od najboljih skijaša svijeta za sezonu 2012/13. oprostili su se prelijepim sunčanim vremenom. Za muški dio karavane FIS Svjetskog kupa sada slijedi povratak na europski kontinent. Prva iduća natjecanja su po jedan veleslalom i slalom 8. i 9. prosinca u Val d'Isereu (FRA).

Uoči povratka u Europu u ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Aksel Lund Svindal s točno 400 bodova. Ted Ligety drugi je s 320 bodova. Dok se Ivica Kostelić nalazi na 19. poziciji s 91 osvojenim bodom.

Konačni poredak prve desetorice utrke:

1. LIGETY Ted (USA) 2:25.59
2. HIRSCHER Marcel (AUT) + 1.76
3. SIMONCELLI Davide (ITA) + 2.07
4. MÖLGG Manfred (ITA) + 2.56
5. PINTURAULT Alexis (FRA) + 2.60
6. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 2.75
7. JANSRUD Kjetil (NOR) + 3.09
7. DOPFER Fritz (GER) + 3.09
9. BLARDONE Massimiliano (ITA) + 3.28
10. NÖSIG Christoph (AUT) + 3.31
...
13. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 3.65

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 119632
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr