NATJECANJA

»

SKIJANJE

05.02.2013.      

Autor: Matija Kralj

Grafika: Schladming2013.at

 

SP Schladming, SG (m) - najava utrke, live timing

Uz, nadajmo se, manje teške vremenske uvjete u odnosu na one današnje skijašica, sutra bi na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu (AUT) svoj superveleslalom trebali odraditi i skijaši.

Muški superveleslalom, poput ženskog, izvorno je u planu od 11:00 sati, iznova i uz najavljeni izravni TV prijenos na HTV 2. Muška superveleslalom staza je "Planai" staza sa startom na 1.348 te ciljem na 777 metara nadmorske visine. A za sam start utrke prijavljena su čak 82 (!) skijaša iz ukupno 32 zemlje. Hrvatska zastupljenost na ovoj utrci zaustavlja se na brojci od četiri natjecatelja. Koji za utrku redom imaju Ivica Kostelić startni broj 24, Sebastian Brigović startni broj 51, Max Ullrich startni broj 58 te Istok Rodeš startni broj 68.

Sukladno ovosezonskoj superveleslalomskoj formi u Svjetskom kupu uvjerljivi favorit utrke svakako je Aksel Lund Svindal (NOR), a koji će u utrku sa startnim brojem 22. Dok se svi hrvatski navijači s posebnom radošću zasigurno prisjećaju posljednjeg superveleslaloma na Svjetskim prvenstvima, onog voženog u Garmisch-Partenkirchenu (GER) 2011., koji je Ivici Kosteliću donio - brončanu medalju. Zlato je tada pripalo Christofu Innerhoferu (ITA), a srebro Hannesu Reicheltu (AUT).

Podsjećamo vas da i redovnim sudjelovanjem i prikupljanjem bodova u prognoziranju osvajača medalja na SP-u u Schladmingu imate priliku osigurati si dva vrijedna skipassa za skijanje u Nassfeldu.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1154234
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr