NATJECANJA

»

SKIJANJE

18.02.2010.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Maria Riesch, Vancouver 2010.  

Superkombinacija (skijašice): Zlato za Riesch

Zlatna medalja pripala Mariji Riesch. Još jedno srebro Julie Mancuso, sjajan povratak Anje Paerson s broncom.

Jedno je danas bilo sigurno. Nakon osam godina promijenit će se ime aktualne pobjednice olimpijske (super)kombinacijske utrke. U skijanju više nije Janica Kostelić koja je osvajala zlata u Salt Lake Cityju i Torinu, neka druga imena sada vladaju svjetskom scenom.

A sve je "mirisalo" na još jedan trijumf Lindsey Vonn. Američka je skijašica u današnjoj superkombinacijskoj utrci na Zimskim olimpijskim igrama savršeno odradila spust. Pred drugi dio superkombinacije držala je vodeće mjesto s 33 stotinke sekunde prednosti spram Marie Riesch i osam desetinki ispred Julie Mancuso.

No, greška pred sam kraj slalomske vožnje odnijela je sve. Vonn je skijom zahvatila "kolac", pala i morala se oprostiti od vjerojatne druge medalje u drugoj olimpijskoj utrci u Vancouveru. Malu utjehu joj je sigurno pružila činjenica da je zlato otišlo u ruke najbolje prijateljice Marie Riesch.

Njemica je također vremenski vrlo uvjerljivo svladala spust, iako uz nekoliko očitih grešaka na stazi. Zato je u slalomskoj vožnji bila dominantna – svakim je zavojem povećavala svoju prednost. S najviše je stepenice podija skinula Juliu Mancuso koja je kao u transu odskijala današnju utrku i drugi dan zaredom završava sa srebrom oko vrata.

Bronca je pripala Anji Paerson. Nakon jučerašnjeg stravičnog pada nitko nije niti očekivao da će se Šveđanka pojaviti danas na startu. Ne samo da se pojavila, nego je sjajno skijala i sedmu poziciju nakon spusta pretočila u konačno treće mjesto. Za nešto više od toga nedostajala je još jedna slalomska vožnja koja bi sigurno malo izmiješala karte i Paerson možda donijela i sjajnije odličje. Ovako je ponovila broncu iz klasične kombinacije iz Torina prije četiri godine, a ovo joj je ukupno šesta olimpijska medalja.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. RIESCH Maria (GER) 2:09,14
2. MANCUSO Julia (USA) +0,94
3. PAERSON Anja (SWE) +1,05
4. ZETTEL Kathrin (AUT) +1,36
5. MAZE Tina (SLO) +1,39
6. SUTER Fabienne (SUI) +1,71
7. ZAHROBSKA Šarka (CZE) +1,88
8. SCHNARF Johanna (ITA)+2,15
9. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +2,21
10. MARCHAND-ARVIER Marie (FRA) +2,68

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 195748
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr