13.12.2022.      

Slovenia.info, sponzorirani clanak

 

Doživite čari zimske Slovenije na skijama za trčanje

Skijaško trčanje jedan je od najsigurnijih sportova. To je romantika kretanja u netaknutoj prirodi koja okrepljujuće djeluje na sve funkcije ljudskog organizma i daleko je od prometnica.

Kretanje na svježem zraku djeluje vrlo umirujuće na čovjeka zato je skijaško trčanje izvrstan bijeg od svakodnevnog stresa. Skijaško trčanje po snježnom krajoliku gdje će vam pogled lutati preko bijelih poljana, snijegom prekrivenih smreka, čarobnih planina i divljih alpskih vrhova opustit će vas i ugodno umiriti. Upijat ćete netaknutu prirodu i učiniti puno korisnoga za svoj um i tijelo. A gdje ćete u Sloveniji najviše uživati na trkačkim poljanama?

Kranjska Gora – alpski raj na skijama za trčanje

Kranjska Gora s okolicom u zimsko doba nudi više od 40 kilometara staza za skijaško trčanje. Moći ćete trčati sve do Nordijskog centra Planica, gdje su vrhunski pripremljene staze, ili do Rateča, pa i dalje do Italije. Uređene staze pronaći ćete i u smjeru Gozd Martuljka, u Mojstrani i Zgornjoj Radovni. Baš sa svih njih pružaju se najljepši pogledi prema najvećim vrhovima Julijskih Alpa.

Trčanje između smreka i planina na Pokljuki

Pokljuka je kolijevka slovenskog skijaškog trčanja i pravo mjesto za iznimne trkačke užitke. Tu ćete pronaći više od 30 kilometara staza za skijaško trčanje koje povezuju različite dijelove visoravni. Većina staza vodi između smreka pokljuških šuma zato će vaša pluća uživati u svježem planinskom zraku i prodisati novim dogodovštinama ususret.

-.--.-

Trčanje pod Triglavom u Bohinju

U Bohinju i okolici uz povoljne snježne uvjete vrhunski je pripremljeno više od 70 kilometara različitih staza za skijaško trčanje. Osim dijela staza koje se nalaze na Pokljuki, možete trčati na skijama i na stazama koje vode po gornjoj i donjoj bohinjskoj dolini. A tu je kulisa zaista nesvakidašnja, jer dok trčite prekrasnom dolinom koja vodi do Bohinjskog jezera, moći ćete promatrati najveću slovensku planinu - Triglav.

 

Jezersko - trčite u srcu Kamničkih Alpa

Jezersko je jedan od najslikovitijih centara skijaškog trčanja u Sloveniji. U Jezerskom su tereni za skijaško trčanje pogodni za ljubitelje svih uzrasta. Početnici će moći trčati u okolici Planšarskog jezera, gdje postoje lakše staze, dok će se iskusniji trkači s veseljem popeti malo više - pod divlje i strmoglave grebene Kamničko-savinjske Alpa, gdje će uživati u prekrasnim pogledima.

-.--.-

Uživajte u skijaškom trčanju među pohorskim smrekama

I Pohorje nudi izvrsne staze za skijaško trčanje za cijelu obitelj. Većina staza za skijaško trčanje nalazi se u blizini pohorskih skijališta, tako da možete i skijati i trčati na skijama u istom danu. Osim toga, u bogatoj dodatnoj ponudi pronaći ćete i razne škole skijaškog trčanja u kojima ćete uz pomoć stručnih učitelja dodatno usavršiti svoju tehniku. A što najbolje prija kada se lagano promrzli i ugodno umorni vratite u hotel ili apartman?

-.--.-

Wellness je najbolja relaksacija nakon skijaškog trčanja

Za potpuno opuštanje i regeneraciju mišića nakon aktivnosti na snijegu možete se pobrinuti u brojnim wellness-centrima i vodenim parkovima koji se nalaze u blizini skijališta i staza za skijaško trčanje. Tako ćete u Kranjskoj Gori s djecom moći uživati u vodenom parku Aqua Larix, u Bohinju ćete se nakon skijanja moći opustiti u vodenom parku ili si priuštiti razne masaže koje će ojačati vaš imunosni sustav. A što je s opuštanjem u blizini pohorskih skijaških centara? Svoja zimske doživljaje na Pohorju možete nadograditi u Termama Maribor, a poželite li na Rogli opuštanje u vodi ili wellness, za vas će se vrhunski pobrinuti u Termama Zreče.

-.--.-

A ako vam slučajno još nije dosta hladnoće, možete posjetiti wellness Špik u Gozd Martuljku gdje ćete se okupati u ledenjačkoj vodi koju crpe iz više od tisuću godina starih podzemnih ledenjačkih jezera. U blizini skijališta i staza za skijaško trčanje Slovenija nudi i brojne mogućnosti posjeta saunama u sklopu wellness sadržaja – od turske i finske do infracrvene saune. A kombinacija kretanja po hladnom snijegu i vruće saune zasigurno će vam ojačati imunosni sustav, pozitivno utjecati na zdravlje i poboljšati raspoloženje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 326981
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr