18.11.2013.      

Autor: Austria.info

 

Najdulja austrijska sanjkališta

Onaj tko se želi nisko spustiti prvo se mora visoko popesti...

Bilo pješice zasnježenim zimskim krajolikom ili žičarom ili taksijem za saonice, jednom kada stignu na vrh, zaljubljenike u sanjkanje osim panoramskog pogleda najčešće očekuje i ugodna zimska koliba za okrjepu. 

A najdulja austrijska sanjkališta pobrinut će se za to da zabava ne izostane ni pri spuštanju u dolinu.

Wildkogelbahnen
Uz najduže osvijetljeno sanjkalište na svijetu poznato skijalište Urlaubs Arena predstavlja još jednu vrhunsku atrakciju. Prije nego što pustolovina može započeti žičare Wildkogelbahnen u Neukirchenu ili Smaragdbahn  u Brambergu ugodno će Vas u svojim toplim kabinama dovesti na prozračne visine. Na stazi dugoj 14 km sanjkaši spuštajući se prema Brambergu prelaze nevjerojatnu visinsku razliku od 1.300 m. Dozvoljeno je korištenje svega što ide nizbrdo – bilo da se radi o profesionalnim saonicama za utrke, udobnim sanjkama ili bobu. Jedan spust, ovisno o sposobnosti, traje od 30 do 50 minuta. Žičare Wildkogelbahnen voze utorkom i petkom do 18:30 sati, a sanjkalište je cijelom dužinom osvijetljeno sve do 22 sata, što daje posebnu čar noćnom sanjkanju. Saonice se mogu iznajmiti u sportskim trgovinama u Neukirchenu i Brambergu. 
Wildkogelbahnen

Sanjkanje u Stubaitalu – doživite zimu na sanjkama!
U dolini Stubaital nalazi se 12 savršeno pripremljenih i fascinantnih sanjkališta. Najdulje sanjkalište Tirola duljinom od 8,5 km vodi s planine Elfer direktno u centar gradića Neustifta. Četiri sanjkališta su osvijetljena i otvorena i noću. Uzbudljiva večer u alpskim kolibama, nakon koje slijedi noćno sanjkanje obavezan je dio svakog zimskog odmora u Stubaitalu. Detaljne informacije o sanjkalištima dostupne su i na internetu: www.stubai.at. Usporedite sanjkališta online, pronađite sanjkalište koje vam je najdraže i unaprijed se opskrbite svim korisnim informacijama.  
Stubaital

U Naudersu u tirolskim planinama nalazi se najdulje tirolsko sanjkalište, 8 km dugo Bergkastelrodelbahn. Uz pomoć žičare dolazi se na početak sanjkališta na 2.200 m nadmorske visine, gdje se na brdskoj postaji mogu iznajmiti saonice.
Tiroler Oberland

Regija srebra Karwendel
Ovisno o visini snijega i do 20 sanjkališta regije srebra Karwendel nude zabavna klizišta i brze spusteve u dolinu. Sanjkalište koje se od kolibe Weidener spušta u dolinu svojom duljinom od 8 kilometara najdulje je u Tirolu. Bezbrojne baklje osvjetljavaju sanjkalište pri spustu prema planinskoj gostionici Loas na Hochspillbergu. Besplatni autobusi ili žičare za sanjkaše omogućuju ugodan dolazak na početnu poziciju. Oni koji ne ponesu vlastite saonice, mogu ih unajmiti kod iznajmljivača, koji će im rado pružiti i korisne savjete i trikove. 
Silberregion Karwendel

Ischgl
Zapravo je potpuna ludost na komadu drva ili plastike strmoglaviti se u dolinu. Ali možda je baš to ono što sanjkanje čini tako zabavnim. Silvrettaarena u Ischglu na sanjkalištu duljine 7 kilometara pruža uzbudljivu avanturu na saonicama. Noću je jedno od najduljih sanjkališta u Alpama osvijetljeno reflektorima. Teško da ćete naći ljepši način za spuštanje niz 950 visinskih metara!
Ischgl

Kitzbühlške Alpe – Sanjkalište Möslalm
Sanjkalište Möslalm koje se s Möslalmkogela spušta u Wörgl, svojom duljinom od 7 kilometara je najdulje sanjkalište kitzbühlških Alpa. Padina se nalazi na velikoj livadi s prekrasnim slobodnim pogledom na dolinu Inntal kao i udaljenu tvrđavu Kufstein. Prije povratka u dolinu preko 10 zavoja i 600 visinskih metara toplo se preporučuje posjeta gostionici Möslalm u kojoj se poslužuje čuvena tirolska užina s domaćom slaninom.
Kitzbühlške Alpe

Sanjkalište Sternalm – Hochstein 
Bez obzira odlučite li se na početak sanjkališta doći pješice, stazom duljine 6,5 kilometara ili sjedežnicom, jednom kada ste na vrhu, uživanju u čaroliji planinskih koliba više ništa ne stoji na putu. Prije ponovnog spusta u dolinu uživajte u nevjerojatnom panoramskom pogledu na vrhove Lienzških Dolomita i na dolinu Pustertal, koja se prostire daleko prema Južnom Tirolu. Spust vodi dugačkim stazama s brzim ravnim dijelovima, oštrim zavojima i brzim prečacima.  
Lienz, Istočni Tirol

Najdulje prirodno sanjkalište u Schladming-Rohrmoosu
Schladming, štajerska prijestolnica sporta, i obiteljsko skijalište Rohrmoos u regiji Dachstein-Tauern, zajedno tvore jedan od najvećih skijaških centara Austrije, koje je mnogobrojnim međunarodnim utrkama svjetskog kupa postalo poznato i daleko izvan granica zemlje. U Schladmingu se nalazi i najdulje prirodno sanjkalište u Štajerskoj. S 1.850 metara nadmorske visine savršeno uređenom stazom duljine 7 kilometara spuštate se u dolinu. Sanjkalište je pritom sve do 23.30 sati osvijetljeno reflektorima. Osim u dolinskoj postaji žičare Hochwurzen Gipfelbahn, postoje još tri mjesta gdje se mogu unajmiti saonice.     
Schladming-Rohrmoos 

Sanjkanje na Werfenwengu i Kleinarlu – Pokrajina Salzburg
Spust Strussing-Zaglau u Werfenwengu dugačak je 6 kilometara, a do njega preko brojnih serpentina i djelomično kroz šumu vodi uređeni šumski put koji služi i kao sanjkalište. On je preporučljiv i za ugodnu zimsku šetnju. Oni koji traže više luksuza mogu međutim koristiti i taksi za sanjkaše. Uz pogled na pobrđe Tennengebirge spuštate se natrag u dolinu.
Werfenweng 

Prirodno sanjkalište Kleinarler Hütte, koje se nalazi na 1.758 m nadmorske visine, najdulje je u salzburškoj sportskoj regiji. Do njega se može doći pješice za oko 2,5 sata ili skijaškim taksijem. 

Prirodno sanjkalište u Schruns-Tschaggunsu
Zasnježene šume kao iz bajke, grandiozna kulisa triju tornjeva i mnogo mira pruža prirodno sanjkalište Schruns-Tschagguns. Uspon do kolibe Lindner Hütte vodi 7 kilometara dugom pješačkom stazom. Ona je otvorena u vrijeme božićnih praznika i od veljače do kraja ožujka. U preostalom vremenu gablec i termosicu s toplim čajem najbolje je ponijeti sa sobom u ruksaku.
Schruns-Tschagguns

Alpine-Coaster-Golm u Montafonu
Prvi alpski Alpine-Coaster Vorarlberga na Golmu kraj Tschaggunsa u Montafonu predstavlja cijelogodišnju atrakciju. Na modernim dvosjednim sanjkama spuštate se oštrim zavojima, kružnim tokovima i skokovima od Latschaua do Vandansa stazom duljine  2,6 kilometra. Montafon

Sanjkalište u Montafonu
Na sanjkalištu Garfrescha na skijalištu Silvretta Nova, sanjkanje predstavlja poseban doživljaj jer ovdje se može sanjkati i noću. Reflektori obasjavaju 5,5 kilometara dugu stazu i brinu se za izvrsnu vidljivost. Snijeg je zajamčen jer trasa djelomično prolazi i zasnježenim skijaškim spustom. Montafon

Sanjkanje u Lieser-Maltatalu
Uživanje u sanjkanju za cijelu obitelj pruža najdulje koruško prirodno sanjkalište na Sonnalm Stubecku. Početna postaja nalazi se na 1.700 metara nadmorske visine. Prirodno sanjkalište duljine od 8 kilometara (pristupnom cestom) vodi preko osunčanog Hausberga povijesnog grada Gmünda dolje u dolinu. Na vrh se možete popeti pješice ili taksijem za sanjkaše. Ako se želite sanjkati na 4 km dugoj stazi, do njezinog početka moći ćete doći jedino taksijem koji vozi do vrha. S vrha se potom skijama ili saonicama moguće strmoglaviti niz padinu, sve do kolibe u njenom podnožju. Lieser-Maltatal

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 547724
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr