07.12.2009.      

 

Koruška - san snova za savršenu skijašku radost

Beskrajno skijaško veselje, ledenjak, gostoljubivost. To je sažetak onoga što zimske goste dočeka u koruškim Alpama.

-.--.-Ledeno plavi vrhovi u punom sjaju bajna je kulisa za savršenu zimsku radost između dubokog snijega, toplica i vrhunskih skijaških spustova. Užitak je na prvom mjestu. Na pistama i u skijaškim kolibama. U Koruškoj možete snijeg osjetiti, kako, kada i gdje god želite.

Alpski skijaški užitak, sve što možete poželjeti – zimski gosti imaju u Koruškoj veliki izbor najljepših alpskih predjela: Heiligenblut ili Nassfeld, Bad Kleinkirchheim ili Mölltaler Gletscher. Sunce i snijeg su zajamčeni. Ukupno je 1.031 kilometar alpskih spustova. A skijaška karta TopSkiPass Kärnten & Osttirol vrijedi za 34 područja.

Ne dugo tražiti, nego naći. To je geslo u koruškim Alpama. A to vrijedi za svaku temu: alpsko skijanje, terme- wellness, obiteljske ponude.

-.--.-Sezona počinje u listopadu i doseže sve do svibnja. Na ledenjaku Mölltal može se skijati čak cijelu godinu. U visinama tritisućnjaka ima prekrasnih predjela za slobodno skijanje, za karvere i daskaše. Vrhunac skijaških spustova na Katschbergu je skijaška autocesta A1. Duga je šest kilometara, ravno dolje i vrlo komforna. U planinama Nockberge možete čak iskušati sreću svjetskog prvaka: jedan od najzahtjevnijih i najspektakularnijih spustova Svjetskoga kupa nazvan je po najslavnijem sinu ove doline Franzu Klammeru.

Zimski sport ne znači uvijek se strmoglaviti niz padina. Skijaški trkači naći će prekrasne staze na primjer u dolini Lavanta, sanjkaše razveselit će gdjekad i osvijetljene staze u Heiligenblutu ili na planinama Nockberge. Vrlo omiljeno je sada planinarenje snježnim hoduljama, skijaške ture i zimsko kampiranje. Regija oko Millstattskog jezera pruža sve te mogućnosti. A na svim pistama servis je posebno važan. Primjerice, na samom skijalištu Nassfeld-Hermagor je novi ekspresni servis. Za desetak minuta servisiraju vaše skije.

-.--.-Vruće ili hladno? Za opuštajući zimski odmor potrebno je i ugodno termalno kupalište. U Bad Kleinkirchheimu spustite se ravno s piste u toplice. U termu Römerbad, na primjer. Drugih toplica ima još u Warmbad-Villachu i u Bad Bleibergu. Mali ljubitelji skijanja srdačno su dobrodošli. Za ADAC je Katschijev dječji svijet (Katschi’s Kinderwelt) jedno od tri vrhunska skijališta za djecu. Svi hoteli sa četiri zvjezdice ovog područja nude čuvanje i skrb za djecu i posebni prostor za dječji wellness. Čak se mogu kupati s gumenim medvjedićima! Dolina Liesera i Malte glasi kao obiteljska dolina. Ovdje je jedino naselje za bebe i djecu u Austriji.

TopSkiPass Kärnten & Osttirol vrijedi za 34 skijališta sa 1.031 kilometar skijaških staza i 289 raznih pomagala za uspon. Za šestodnevnu skijašku kartu cijena je za odrasle najmanje 189 eura, za djecu do 14 godina najmanje 96 eura. Informacije: www.topski.at

Više obavijesti:
Kärnten Werbung,
Casinoplatz 1,
A-9220 Velden, Austrija,
tel. +43(0)463/3000,
faks +43(0)4274/52100-50,
e-mail: info@kaernten.at,
Internet: www.koruska.com.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 172503
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr