24.10.2013.      

Autor: Collegium.eu

 

KnockOut Snow Festival: Posjet ostalim skijalištima

Posjetiti 3 francuska skijališta u tjedan dana. Zvuči nemoguće ? Na KnockOut Snow Festival nije…

Iako Orcieres kao skijalište sa svojim uređenim stazama, odličnim prirodnim predispozicijama i popratnim sadržajima na skijalištu (Snowpark, off road piste, …) nudi sasvim dovoljno za apetit prosječnog hrvatskog skijaša, KnockOut Snow Festival team je za svoje putnike ove godine uključio dodatnu kvalitetu.

Nudi se mogućnost da se tijekom Classic termina (04.01.2014. – 11.01.2014.) posjeti još dva veća francuska skijališta Risoul/Vars i Serre Chevalier, uz besplatan prijevoz turističkim busom do skijališta, kao i  besplatan dnevni ski pass.

Na taj način osoba koja putuje na ovogodišnji KnockOut Snow Festival dobiva mogućnost iskušati svoje skijaške vještine na čak 3 francuska skijališta, sve za vrijeme trajanja festivala.

Risoul/Vars je skijalište koje se nalazi između Queyras i Écrins nacionalnih parkova. Sa 180 km staza, najveće je skijaško područje u južnom dijelu francuskih Alpa. Vrh Pic de Chabrières (2750m) čini granicu između dva skijališta, Varsa s jedne strane i Risoula s druge. Oba skijališta nude preko 300 sunčanih dana godišnje, kao i bogate snježne nanose. Napredni skijaši i snowboarderi koji vole dubok snijeg, imaju na raspolaganju ogroman broj off piste trailova koji se protežu duž cijelog skijališta i završavaju u Les Clauxu ili Saint Marie selu. 

Serre Chevalier spada u jedno od najstarijih europskih skijališta. Počeci skijanja na obroncima vrha Serre Chevalier (2491 m), po kojem je skijalište i dobiva ime, vežu se još za 40-te godine 20. stoljeća kada  je izgrađena prva gondola na skijalištu. Najveća odlika ovog skijališta je  visinska razlika od 1200 m (Chantemerle) do 2830 m (Pic de l’Yret). Brojka od 250km staza i 62 vučnice nikoga neće ostavit ravnodušnim. Od 102 ski staze 13 su  crne, 37 otpada na crvene, 28  su plave i 24 su zelene staze. Staza ima za sve ukuse, ali je specifično to da se plave staze uglavnom nalaze na višim dijelovima skijališta.

Kako izgleda i što sve nudi skijalište Risoul/Vars pogledajte u slijedećem video prilogu: 



Cijena aranžmana koji uključuje autobusni prijevoz, smještaj i skijašku kartu u terminu od 04. – 11. siječnja 2014. iznosi 2390 kn za gotovinsko plaćanje.

Više informacija o ovogodišnjem KnockOut Snow Festivalu 2014. te kako doći do skijanja možete pronaći na web adresi www.knockoutsnowfestival.eu.

Trailer za nadolazeći KnockOut snow festival: 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4710253
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr