26.11.2013.      

AutorVITA d.o.o.

 

Skijaške cipele Fischer Vacuum FIT postaju pravi HIT

Fischer Vacuum FIT su prve skijaške cipele, koje se zaista prilagođavaju stopalu...

Vacuum FIT je patentirana tehnologija, koja je prezentirana 2011. godine, kada je osvojila nagradu ISPO European Ski Award. Tehnologija omogućava da se školjka skijaških cipela u potpunosti prilagodi anatomiji svake noge i stopala.

VITA d.o.o.

-.--.-

Tehnologija Vacuum FIT već se koristi kod najboljih skijaša u Svjetskom kupu, na najvišoj razini. Prijašnji, neprilagodljiv materijal zamijenjen je novim, zvanim VACU-PLAST, patentiranim od strane Fischera i 15% lakšim materijalom od postojećeg. Proces prilagodbe se izvodi posebnim postupkom na posebnom uređaju, zvanom "Vacuum fit station". VACU-PLAST je također poseban zbog temperaturne stabilnosti, tako da školjka zadržava svoje svojstvo u širokom temperaturnom pojasu. Što je pak najvažnije: maksimalna prilagodba znači i idealan prijenos snage, a time i bržu reakciju skija. Prilagođava se i svim onim skijašima, koji imaju vječni problem sa stopalima i koji sada mogu skijati bez neprijatnih bolova u stopalu.

Kod modela Vacuum skijaških cipela postoje dvije serije: Vacuum Fit i Comfort fit.

-.--.-

Vacuum fit su cipele, koje se u cjelini prilagođavaju nozi, a Comfort fit se prilagođavaju djelomično – samo u donjem djelu kod pete, gležnja i širine stopala. Na tom dijelu se i najviše puta pojavljuju bolovi, pa se može nižom cijenom proizvoda postići izvanredan učinak.

Skijaške cipele VACUUM su zadržale jednu od najvećih prednosti Fischera, a to je SOMATEC tehnologija, koja se temelji na prirodnoj poziciji nogu u cipeli – u položaju " V ". Taj položaj je naime pod kutom od 9-10 stupnjeva, što je vrlo prirodan položaj nogu kod hodanja, što se prenosi i na skijanje.

U sezoni 13/14. je kolekcija skijaških cipela Vacuum proširena na više modela, koji zadovoljuju skijaše i skijašice svih rangova: od rekreativnih skijaša do učitelja skijanja. Osim RC4 Worldcup serije, dostupni su i modeli Vacuum Hybrid, Vacuum Ranger, Comfort  Viron i Comfort Fuse, što omogućava najbolji mogući izbor za svako stopalo, jer su širine pancerica u adekvatnom rangu.

Od ove godine diljem cijelog svijeta već  je u upotrebi više od 700 "Vacuum fit station mašina", od toga 3 u Sloveniji (Koala-Ivančna gorica, Vital extreme-Škofja loka, Vita-Trebnje), 2 u Hrvatskoj (Žuti mačak-Zagreb, Lera Sport - Rovinj), a od ove godine i jedna u Srbiji (Gora-Beograd).

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

 • Objavljeno: 27. studenog 2013.   13:27h

  Član od:
  29.01.2012.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  da li netko ovdje ima ove pance i da je prošao ovaj način oblikovanja, pa da malo prenese svoja iskustva

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

 • Vijesti

 • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1718172
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr