02.12.2013.      

Autor: Austria.info

 

Austrija: Wellness - kura za pomlađivanje

Bogatstvo prirodnih izvora pretvara Austriju u zemlju termi.

Predivan je to osjećaj, kada nakon dana provedenog na svježem zraku uronite u ugodno toplu vodu, priuštite si masažu ili plivate u toplom, ugodno mirisnom bazenu. U mnogim zimovalištima put od staze do terma vrlo je kratak: u Bad Kleinkirchheimu vas tako očekuje termalna Rimska kupelj, a riječ je o jednom od najljepših alpskih wellness hramova u Europi, gdje umorni skijaš može birati između 13 različitih sauna.

Drevna kupka u pećini u Bad Gasteinu te stilski vrlo privlačno uređen termalni hram u Bad Hofgasteinu dobar su primjer uspješnog spoja tradicionalnog i suvremenog na uskom prostoru, a takvih je primjera u Austriji mnogo. Mnoge termalne kupke pružaju sve raznolikije mogućnosti za beskrajni užitak. 

Uz ponovno otkrivene klasike, poput Rimske kupelji, tu su i nove, neobične mogućnosti s ugodnim djelovanjem: probajte jacuzzi napuniti kupkom s medom i mlijekom za njegu cijelog tijela ili nanijeti čokoladu kao prirodni peeling. Zahvaljujući ovako blagim užitcima, zasigurno će pokoji koji gost odlučiti do kraja zimovanja pancerice zamijeniti bazenskim natikačama.

Prirodna blaga
Štajerska je posebno bogata djelotvornim blagodatima prirode: na sjeveru je to kristalno bistra voda, čisti zrak, ljekovito blato i sol, a na jugu topli izvori, blagotvorni za zdravlje gostiju. 

A kad priroda zimi malo popusti u djelovanju, uskačemo mi. Budući da je za dobar odmor važna i dovoljna količina svjetlosti, Termalna laguna u Bad Loipersdorfu nudi posebno osmišljen koncept osvjetljenja koji u svako godišnje doba dovodi sunce u prostor. I Terma Nova u Köflachu služi se konceptom prirodne igre elemenata svjetla i vode. Opuštanje u pravom smislu riječi doživjet ćete ako odete na jednu od mnogih različitih masaža koje se ovdje nude, s tim da se uz klasične varijante sve više koriste i metode Dalekog istoka. 

Ponuda užitka obuhvaća i savjetovanje o prehrani. Tako se u mjestu Harbach u regiji Waldviertel nalazi prvi "centar za životni stil" koji ne nudi samo program za prehranu i kretanje u svrhu mršavljenja, već svojim klijentima pomaže i da smanje razinu stresa ili se odviknu od pušenja. A želite li se jednostavno riješiti zimskog viška kilograma, uključite se u dane posta koji su tako djelotvorni da se kilogrami samo tope. Ugodan popratni efekt u tome je što se tijelo i duh vraćaju u ravnotežu, a stres jednostavno nestaje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 250815
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr